Rabarber!!!

Ååh vad härligt det är med rabarber!! De har en så otrolig växtkraft. För en vecka sen var det bara pytte små röda knoppar som knappt syntes och nu börjar stjälkarna och bladen att sträcka på sig för att få lite efterlängtad sol på sig.
Visst vet ni att man kan forcera rabarberplantorna att producera stjälkar ännu fortare genom att ställa en svart hink över de små röda skotten och låta den stå på tills man ser (man får kika under hinken lite då och då) att stjälkarna är redo att skördas! Då kan man tidigarelägga skörden så man får njuta av rabarberpaj (eller vad man nu är sugen på) mycket tidigare än om man låter plantan växa på vanligt sätt.
Stjälkarna blir även mjällare om man gör på detta sätt. Det funkar bara på den första skörden, sen får man ta bort hinken och låta plantan njuta av solljuset igen :) 


En av våra 5 rabarberplantor. Vi hade en JÄTTESTOR planta som jag delade på förra sommaren och av den blev det 7 eller 8 plantor. Vi behöll 5 plantor och gav de andra till A's gamla dagis som höll på att fixa till gården och ville gärna ha plantorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0